Onverklaarbare pijn in benen of armen

U heeft pijn in uw spieren of gewrichten van uw armen en/of benen. Het duidt niet op een bestaande klacht en niemand die u gesproken heeft weet er echt raad mee?

U heeft misschien al van alles geprobeerd, maar niets helpt. De pijn verspringt ook steeds, waardoor er geen touw aan vast te knopen is…..wat is dit dan?

Wanneer wij actief zijn, van alles ondernemen en creëren hebben wij als eerste hierbij onze benen en armen nodig. Dat zijn de uitvoerders van ons “denken en doen”.

Wanneer onverklaarbare pijn ontstaat kan dit betekenen:

Dat uw lichaam aangeeft, “het is welletjes geweest”. De klachten die u voelt hebben een functie... ze zijn een REM. De pijn gaat u belemmeren in het voortgaan, in het handelen en in het actief zijn. Dus wanneer u uzelf voorbij loopt, veel te weinig toekomt aan uzelf en aan wat u eigenlijk het liefste doet, dan zorgt uw lichaam ervoor dat u een pas op de plaats moet maken. De manier waarop u geremd wordt bevalt u logischerwijs niet zo goed. Pijn is niet fijn. U zou deze pijn het liefste wegwensen.

Waarschijnlijk luistert u pas naar de boodschap achter de pijn, als u stevig genoeg uit het veld wordt geslagen. Juist daarom is de pijn ongrijpbaar en ONVERKLAARBAAR. Want als het logisch was of makkelijk behandelbaar zou zijn, zou u de pijn in grip hebben en daardoor de pijn oplossen, en vooral daarna gewoon  doorgaan met uw oude gedrag en gewoontes.

Dit onverklaarbare van de pijn is dus geen toeval!

Dit is exact hoe uw lichaam u  wil vertellen dat u iets MOET veranderen aan uw huidige gedrag en leefstijl.

Hoe kunt u verbetering brengen in uw klachten?

U moet enigszins gas terug gaan nemen. Zeker niet bij de pakken neerzitten, maar gaan zoeken naar  een gezondere balans tussen dingen die u leuk vindt en dingen die u moet doen. Er mag voldoende tijd gaan overblijven voor uzelf. Gun uzelf kwaliteitsmomenten waarin u kan doen wat u graag wilt.

U staat zelf even in de agenda ingepland.

Psychosomatiek therapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van uw huisarts een afspraak kunt maken.

Wilt u hulp bij de onverklaarbare pijn in benen of armen?

Neem contact met mij op om meer te weten te komen of om een afspraak te maken in onze praktijk in Waalwijk.